уторак, 7. јун 2011.

Ultimate Style Icon: Alexa Chung


Šta je modni blog bez Alexa-e? Alexa je obaveza svakog modnog blogera ili njegova amajlija za sreću. 

Ona je naša omiljena grupi. Ona je devojka pevača grupe Arctic Monkeys, Alex Turner-a već tri godine. Ona je voditeljka na MTV-u, što samo po sebi daje neku vrstu kultnog statusa. Trenutno na britanskom MTV-ju vodi emisiju Gonzo with Alexa. Prošle godine je na američkom MTV-ju imala sopstvenu emisiju It’s On With Alexa Chung u kojoj je najaktuelnije goste iz sveta pop kulture zabavljala svojim duhovitim opaskama i interesantnim pitanjima, čineći da odgledate intervju od prvog do poslednjeg sekunda i sa najispraznijim selebritijima. Ovu osobinu je nesumnjivo ponela sa sobom iz rodne Velike Britanije gde je takođe vodila nekoliko pop (Popworld, Freshly Squeezed) i modnih emisija (Frock Me) ali i Velikog brata (ali oprostićemo joj).
Nekada davno je radila kao model, stanovala sa fotografima duplo starijim od nje i izlazila sa pevačima bendova Klaxons, Last Prophets i The Horrors.


Danas Alexa Chung ima svoju modnu kolekciju koju je dizajnirala za brend Madewell i tašnu kuće Mulberry od 700 evra nazvanu po njoj koja preti da postane ozbiljan klasik kao što je to postala Hermesova Birkin tašna.
Alexa Chung je jedna od brojnih muza Karla Lagerfilda koji je redovno poziva na modne revije i ostale Chanel manifestacije na kojima neretko radi i kao DJ. Ona svoj stil opisuje kao tombojiš, devojčica u telu odraslog muškarca i kako-sve-ne. Alexa je dokazala da ne morate izgledati kao svi ostali da biste postali modna ikona, da vam kosa ne mora biti ispeglana 24/7 i da će opet svi da se oduševe vašim izgledom.


Topshop, H&M, American Apparel su među njenim omiljenim brendovima, a često ćete je zateći i u secondhand radnjama ili radnjama andergraund modnih dizajnera. U Williamsburg-u naravno, gde drugo.
Modni stil klasičan britanski, bez previše (jarkih) boja, svedeno i slojevito doneli su pravo osveženje na svetsku modnu scenu. Ali i spas velikim modnim kućama koje su se u ekspanziji interneta i street style mode, a u nedostatku novca usled ekonomske krize okrenuli običnim devojkama iz komšiluka (ili sa ulice) ne bi li prodali nešto.



Alexa Chung je proglašena za najbolje obučenu devojku u 2010. godini od strane američkog časopisa VOGUE i jedna je od retkih ljudi koje možete videti u blizini ozloglašene Ane Vintur.

Italijanski proizvođač patika Superga je na paparaci slikama primetio da Alexa nosi njihove modele i brže-bolje je angažovao kao promotera za proleće/leto 2011. godine.

Nesumnjivo, mnogi jesu i nastaviće da pokušavaju da prekopiraju njen stil, ali posebnost ove devojke upravo jeste u tome što nikad ne možete predvideti šta će sledeće da obuče. Prirodna, lepa, opuštena, nasmejana i duhovita, Alexa ima potencijal da privuče pažnju javnosti i zadrži svoj it girl status mnogo duže nego što je bilo ko to očekivao.

Нема коментара:

Постави коментар