понедељак, 14. мај 2012.

Torbe klasici

Ovo su torbe koje bi svaka žena trebalo da ima i torbe koje praktično idu uz sve, kojima nikad nije opala vrednost ni popularnost. Moj stav je da ukoliko već nemate novca za original, nikako ne kupujete lažne sa logoom, jer one ipak same po sebi predstavljaju očiglednu klasu u kojoj sa lažnom torbom u javnom prevozu očigledno niste.

Dakle, njihova veličanstva...
Najpoznatija, najkopiranija i jedna od najskupljih (cena varira od 1000 do 4000$) je vanvremenska Chanel 2.55 torbica, kojoj kao i većini Chanel stvari popularnost nikad nije opala, ali je u poslednjih par godina aktuelna više nego ikad.

Na drugom mestu nalazi se, naravno, čuvena Hermesova Birkin tašna koja se pravi ručno i na koju se (kako smo saznali mi obični smrtnici iz Seks i grada) čeka red. Dobila je ime po glumici i pevačici Jane Birkin i predstavlja apsolutni klasik za koji biste morali izdvojiti od 20 pa do 100 000$.

Ovu torbu je za Louis Vuitton dizajnirala Sofija Kopola pa je torba dobila njeno ime. Za torbu sa imenom čuvene rediteljke izdvojićete oko 4,000 $, a kopije su bar za sad veoma retke.

Torba koju je Mulberry napravio u čast It devojke Alexa-e Chung košta oko 1,500$ i postoji u 3 veličine. Ova torba je izašla takođe 2009. godine i učinila da se profit kompanije Mulberry učestvorostruči!
Ova Celine Phanthom Luggage Tote torba je budući klasik i košta između 2 i 5000 dolara, a kreirala ju je kreativna direktorka Phoebe Philo. Napravljena je u skoro svim bojama, a moja omiljena je ova bež-crna. Blogovi su preošle godine bili apsolutno preplavljeni njome, a može se reći i sa razlogom. Po nekima precenjena, ali i dalje jedna od najlepših koje su se pojavile u poslenje vreme.

Нема коментара:

Постави коментар